Het was zover.. D-Day (soort van). Na het tweeluik tegen Nieuwland en de midweekse wedstrijd tegen DWO stonden we eindelijk weer eens boven de nummer 2. Alle profvoetballers klagen altijd dat ze zo moe zijn na 2 wedstrijden in 4 dagen, et twidde pakte gewoon 9 punten in 3 wedstrijden in 7 dagen. Hierdoor mochten we dus vandaag aantreden tegen nummer 2, Lebo. Dit was niet zomaar een wedstrijd, dit was DE wedstrijd. Bij winst zou Apollo 2 kampioen worden van de reserve 4de klas. Iets wat vorig jaar net niet gelukt is door een toch wel wat sterker SSV 3. Iedereen was zich er van bewust dat het vandaag dan toch moest gaan gebeuren. In de groepsapp ging het de hele week nergens anders meer over. Bjorn had zelfs een soort van 24 klok app gedownload https://www.youtube.com/watch?v=6nvKN_H4e-I die langzaam aftelde naar de grote wedstrijd. Tom en Jeffrey hadden speciaal vrij geregeld om er vandaag bij te kunnen zijn dus we gingen met een sterk team richting Lewedorp. 

Zaterdag was het alweer tijd voor de 6e speelronde in de reserve 4e klasse, waar het tweede van Apollo aantrad tegen het tweede van Waarde. Apollo 2 dat vol vertrouwen is na de 17-0(!) overwinning op de inmiddels teruggeroepen koploper Spui. 

Waarde 2 had de afgelopen 5 wedstrijden 5 keer verloren en is daardoor de rode lantaarndrager met 0 punten, samen met Tern.boys.  Bij Apollo het compleet tegenovergestelde, met 5 overwinningen staat Apollo namelijk boven de nummer 2. In 5 wedstrijden heeft Apollo 43 keer gescoord en 2 tegen gekregen, een prima doelsaldo dus. Waarde kwam tot 5 goals voor en 22 tegen.

18 februari 2017. Na een lange winterstop konden de kicks eindelijk weer uit het vet gehaald worden. Na de gebruikelijke nieuwjaarswensen gingen we goed gestemd de kleedkamer in. Op het programma Arendskerke. Een belangrijke wedstrijd. Zeker gezien het feit Lebo en Borssele punten hebben laten liggen begin februari waardoor de koppositie weer lonkt.

Afgelopen zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de mannen van het Twidde. De nummer 2 van de ranglijst, Lebo 2, kwam op bezoek in 's Gravenpolder. Voor de mannen van Peter Bleumink taak om na de slechte wedstrijd tegen Borsele 1 van 2 weken geleden nu het tij weer te keren en de koppositie te hanteren.

Zoals wel vaker de afgelopen wedstrijden hadden we te maken met wat vernieuwingen in de opstelling. Dennis Nagelkerke moest mee met het 1e, Sander had nog teveel last van een blessure, en Joost moest helaas afbellen wegens griep. Dennis Tolhoek en Nick ontbraken ook voor deze wedstrijd. Gelukkig hadden we wel weer beschikking over Jochem, Robin Korsuize en ook Robin Braam. Nadat we op de foto waren geweest in ons nieuwe tenue gesponsord door de Brandpit was het tijd voor de wedstrijd.

Het twidde maakte zich vandaag op voor de 3e wedstrijd van het seizoen, na 2 wedstrijden staan we op 4 punten en dit is niet slecht voor een promovendus. Maar het smaakt naar meer daarom moeten we vandaag de goede lijn door zetten thuis tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. We misten, net als vorige week, weer een aantal mensen, gelukkig wilden Mitchel, Jelle en Senad van de A's ons vandaag helpen. Ook Jeffrey kon nog op tijd aansluiten en Damian deed vandaag ook bij ons mee, en niet te vergeten good old Ramon stond vandaag weer eens op goal.

Aanvullende gegevens