Nieuwland 1 – Apollo 1, 10 oktober 2020.

Het is weer zaterdag, de dag van de competitie. Na een overtuigende overwinning op Wolfaartsdijk afgelopen week, is het aan de mannen van Apollo om deze streep door te trekken. Ditmaal tegen Nieuwland, wat de afgelopen jaren aan de onderkant van de ladder staat in de 4e klasse. Ondanks de resultaten van Nieuwland moeten de mannen 100% inzet geven willen ze met 3 punten vertrekken.

Jordy heeft de volgende 11 opgesteld die het verschil moeten maken, normaliter in een.      4-3-3 systeem, ditmaal in een 3-5-2 opstelling.

      ​​​Marcus​​​                               Masciano

​​​                          ​​​​​Jermain

     Timo​​​​​​                                     ​​​Colin​​​

​​​             Jelle​​​​           Robin

Mitchel        Justin             Jaimy

​​                     ​​​​​Youri

Op de bank beginnen:

Peter, Pascal, Ruben.

Het moment voor de wedstrijd komen de spelers nog even bij elkaar, na het praatje van de captain staat iedereen klaar op zijn positie.

De aftrap, Apollo begint sterk en dreigend, er wordt met hoge druk gespeeld, al vroeg spelen ze op de helft van Nieuwland, echter wordt bijna iedere aanval eruit gehaald met de zeer onzorgvuldige overtreding van de spelers van Nieuwland. In de 15e minuut krijgt Nieuwland een corner voor, deze wordt voorgegeven en komt in een kluts terecht, de spits van Nieuwland krijgt het voor elkaar om zijn voet tegen de bal te zetten en schiet deze richting de rechterhoek, echter krijgt Jelle het voor elkaar om deze bal van de lijn af te halen maar door de enorme regenval en het slechte zicht van de scheidsrechter, rekent hij dit als een doelpunt. 

Hierna laat Apollo zich meetrekken in het slechte spel van de tegenstander, lange ballen, niet meer willen voetballen volgens plan. We gaan dan ook de rust in met een 1-0 achterstand.

De rust is aangebroken en vanaf beide kanten is het slecht voetbal, meerdere factoren zijn hiervoor verantwoordelijk, het veld, de regenbui maar vooral ons spelletje.

In de 2e helft wordt peter ingebracht, vlak na rust krijgen ze het voor elkaar om zichzelf te herpakken, er wordt meer gevoetbald vanuit het middenveld en krijgen de kansen. Pascal wordt ingebracht en heeft een briefje mee, instructies vanaf de zijlijn gaven aan dat wij anders moesten staan en aanvallender moesten gaan spelen. Na slordig balverlies krijgt Apollo een counter om de oren in de 65e minuut, hierin krijgt Nieuwland het voor elkaar om de 2-0 te maken.

Hoewel Apollo met 2 doelpunten achterstaat, waren zij in alle staat om hier met punten weg te gaan. In de 75e minuut wordt Masciano slim ingespeeld door Jermain, die vervolgt zijn avontuur en legt de bal terug rond de penaltystip waar Robin stond te wachten, na een mooie treffer in de hoek is het 2-1. Apollo ruikt bloed en wilt blijven jagen. In de 77e minuut wordt er weer een bal vanaf links gegeven richting de penalty stip, het schot op doel werd tegengehouden en kwam opnieuw voor de voeten van Colin terecht, in de rebound schiet hij deze binnen en is het zomaar 2-2. Apollo blijft jagen en krijgt zijn kansen, maar krijgt het niet voor elkaar om het laatste doelpunt te maken, het fluitsignaal gaat en de eindstand is 2-2.

Volgende week zou Wemeldinge op het programma staan, maar door corona worden de wedstrijden voorlopig uitgesteld… In ieder geval wil ik voor de eerstvolgende wedstrijd, de pen doorgeven aan Jordy, eens kijken of hij naast het coachen ook met de pen om kan gaan.

Aanvullende gegevens