Vandaag de tweede thuismatch van het seizoen en wel tegen het Wolfaartsdijk van oud Apollo strijders Wynston Wleh en Tristan schoenveters. De eerste in de basis en de tweede valt in als de eerste er geblesseerd af moet.

Bij Apollo starten we met in de goal Youri. Van achter Jaimy, Peter Justin en Timo en verder het veld in, Robin, Jelle, Masciano(verslag Nieuwland), Collin, Jermaine en Marcus. Op de bank vinden we Mitchel, Pascal, Ruben en Ramon. Moreno zit er ook maar is eigenlijk geblesseerd.

Verder vandaag een breede staf want helaas is behalve spelers en staf geen publiek wellkom. Ook geblesseerden mogen er niet bij zijn.. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Kristijan Wagenaar het beginsignaal en gaan we van start. Beide ploegen gaan er voor en dit levert wat speldeprikken op. De eerste 15 minuten is Apollo wat slordig en ongelukkig in de pasings maar Wolfersdiek kan er geen voordeel mee doen. 
De 18e minuut gaat in en Apollo krijgt een vrije trap. De bal wordt in de 16 geslingerd en Marcus staat op de juiste plek om de 1-0 in het netje te koppen. Hierna probeert Apollo om door te zetten en zet Wolfersdiek hier de nodige aanvalsdruk tegenover. Een 1-0 ruststand is wat overblijft.

 Na rust een aanvallend Wolfersdiek maar zonder resultaat. Apollo countert en vecht. In de 60 minuut een hoop gedoe voor de goal van Wolfersdiek. Marcus wordt weggestuurd op avontuur. Hij omspeelt, vecht en krijgt de bal langs de keeper maar scoort net niet. Gelukkig doet Collin ook mee en hij schiet hem hard in het netje. 2-0.

Hierna nog meer druk van de oranje brigade en in de 72e minuut komt dan toch de aansluiting 2-1 door Mitchel Claessens. Hierna probeert Wolfersdiek het nog wel maar lukt het niet. Mitchel en Pascal komen nog in de ploeg voor wat extra verdedigend werk en vuur. Ook Ruben komt er de laatste paar minuten nog in en krijgt nog wat goede kansen op de 3-1 maar helaas.

De scheids fluit af. De drie punten blijven op de Zuudoek. Goede prestatie mannen! Het publiek wat er niet was had kunnen genieten van een aantrekkelijk potje voetbal. De enkeling die vanaf de dijk meekeek zal dit beamen en ongelooflijk maar iedereen verleit nuchter de Zuudoek. Wij hebben lekker gevoetbald maar dit is niet wat we willen. Op naar Nieuwland!

Mario

Aanvullende gegevens