Het is zover. De competitie gaat weer van start en na een moeilijke bekerloting en meerdere tegenvallers in de voorbereiding is het nu toch echt tijd om te laten zien hoe de mannen van Apollo het seizoen willen beginnen. Om de competitie af te trappen hebben we meteen een sterke tegenstander op het programma staan. Het uit Middelburg gekomen MZVC, het team zal moeten laten zien dat we in staat zijn het verlies van vorige week achter ons te laten en vandaag weer een goeie pot voetbal te laten zien.


De 11 man die vandaag het verschil mogen gaan maken zijn:

                                           Marcus

           Moreno                                                         Masciano

                                          Jermaine

                Jelle                                                    Robin

Timo                       David                              Justin                     Jaimy

                                           Youri

Op de bank beginnen:

Peter, Mitchel en Duncan

Na het praatje van Jaimy kan de wedstrijd beginnen.

Het is al snel duidelijk dat het een spannende wedstrijd gaat worden MZVC speelt met hoge druk, maar Apollo weet daar goed onderuit te voetballen en ook op het middenveld worden medespelers gevonden. Er ligt veel ruimte in de hoeken van het veld achter de verdediging van MZVC, Apollo probeert hier gebruik van te maken door de vleugelspelers diep te sturen en vanuit daar verder te voetballen. Er wordt goed gevoetbalt echter zorgt een onzorgvuldige eindpass vaak voor een vroegtijdig einde van de aanval. Ook MZVC krijgt een aantal kansen in het eerste bedrijf, maar hier komt over het algemeen geen gevaar uit. De beste kans van de eerste helft komt van de voet van Jermaine van Aerde. Hij weet zich vrij te spelen en schiet richting het doel van de tegenstander, jammer genoeg is het schot niet zuiver genoeg en kan de keeper redding brengen.

De rust is aangebroken en vanaf beide kanten is er goed voetbal gezien in het eerste bedrijf. Jordy laat weten dat hij blij is met hoe het gaat en wil dat we dit volhouden. Om deze reden komen er in de rust ook geen wissels vanaf de Apollozijde. Bij de tegenstander worden er in de rust wel twee verse krachten ingebracht.

In het tweede bedrijf gaat MZVC sterk van start, maar na een aantal minuten staat de organisatie bij Apollo weer goed zijn de krachten weer gelijk. Aan beide zijden worden kansen gecreëerd, maar de eindpass blijft onzuiver waardoor veel kansen niet tot een mooi einde komen. Halverwege de tweede helft kan een speler van de tegenpartij de bal rond de 16 aannemen en schiet deze met veel geluk in de bovenhoek. Na dit doelpunt weet Apollo dat er gas gegeven moet worden. De laatste 20 minuten van de wedstrijd zijn voor Apollo wat met hoog druk speelt en meer en meer kansen creëert. Helaas zorgt geen van deze kansen voor een treffer en eindigt deze wedstrijd waarin en gelijkspel verdient was geweest met 0-1 voor de bezoekers. 

Volgende keer staat Schoondijke uit op het programma. Dit verslag zal geschreven worden door onze kersverse aanwinst Masciano, eens kijken of hij ook met een pen overweg kan.

Aanvullende gegevens