Het is zaterdag 12 september, tijd voor de laatste bekerwedstrijd. Derdeklasser Lewedorp komt naar de Zuudoek.

Een wedstrijd om des keizers baard, want beide ploegen zijn na 2 wedstrijden puntloos en kunnen niet meer doorbekeren.

Desalniettemin zullen beide ploegen toch graag willen winnen.

De lucht is blauw, het veld is groen, wat zou MOC 17 op s’-Gravenpolder komen doen? Een vrij onbekende ploeg voor Apollo, maar dat er kwaliteit in de ploeg zat was wel duidelijk. Na het ingecalculeerde verlies tegen RCS was tegen MOC echter de hoop dat de kans op een resultaat wel wat groter zou zijn. 

En dat bleek. Met de opdracht om de eerste 5 minuten gas te geven om te voorkomen dat er slap begonnen wordt gaan we het veld in. Ook hier slaagde we in en ik denk dat we als ploeg gelijk door hadden dat deze ploeg toch een stuk minder sterk is dan RCS. Apollo start dus goed met direct een aantal kansen. Echter is het toch MOC wat op voorsprong komt. De ploeg is niet in goede vorm vandaag maar dat er goed gevoetbald kan worden is wel duidelijk. In de eerste helft blijft het spelbeeld hetzelfde. MOC probeert vroeg druk te zetten maar slaagt hier niet altijd in. Soms kan Apollo er goed onderuit voetballen en creëert dan kansen waarbij het in de laatste fase aan wat scherpte ontbreekt. 

Eindelijk voor het echt

Zoals in het vorige verslag te lezen was, was he vandaag zover. Het was al vermeld dat we een zware bekerpoule te gemoed gaan, maar we gaan het beste ervan maken en zo proberen zoveel mogelijk als het kan ons eigen spel te spelen.

In de voorbereiding 3 wedstrijden gespeeld, 2 maal een 3e klasser en 1 keer tegen een 4e klasser. Waarin tijdens de 1e 2 wedstrijden goed voetbal te zien was en er een wat mindere wedstrijd werd gespeeld tegen WIK. In grote lijnen een prima voorbereiding op de . zogenaamde ‘’ poule des doods’’.

En het eerste obstakel was RCS, de favoriet uit de poule. Een ploeg die uitkomt in de 3e klasse, die al een aantal jaar niet gepromoveerd zijn naar de 2e klasse. Kortom een hele beproeving voor het jonge eerste. 

De voorbereiding 

Dat het coronavirus ons nog stevig in de greep houdt is duidelijk maar gelukkig mogen we, met inachtneming van de benodigde regels en voorwaarden, eindelijk weer voetballen.  Dat het een andere voorbereiding is dan anders kunnen we geen utopie noemen.  Begin maart werd de laatste officiële wedstrijd gespeeld ( Kruiningen – Apollo 2-1 ) en sindsdien is er niet meer competitief getraind of gespeeld waardoor het voor de technische staf een mooie uitdaging is om de spelers op de juiste manier wedstrijdfit te krijgen. 

Er is dan ook gekozen voor een langere voorbereiding met extra trainingen voorafgaand aan de eerste oefenwedstrijd. Op 1 augustus werd op het kunstgras van SSV ’65 de eerste training afgewerkt met een weinig veranderde selectie. 

Het programma voorbereiding/oefen voor Apollo 1 is bekend.

9D0A7005 80D5 44EA 876E 2112AB6C8610
Apollo 2 oefent op,

15 augustus om 12.30 uur, ZSC'62 2 - SV Apollo'69 2

3 september om 19.30 uur, Patrijzen 2 - SV Apollo'69 2

Aanvullende gegevens