Nieuwland 1 – Apollo 1, 10 oktober 2020.

Het is weer zaterdag, de dag van de competitie. Na een overtuigende overwinning op Wolfaartsdijk afgelopen week, is het aan de mannen van Apollo om deze streep door te trekken. Ditmaal tegen Nieuwland, wat de afgelopen jaren aan de onderkant van de ladder staat in de 4e klasse. Ondanks de resultaten van Nieuwland moeten de mannen 100% inzet geven willen ze met 3 punten vertrekken.

Vandaag de tweede thuismatch van het seizoen en wel tegen het Wolfaartsdijk van oud Apollo strijders Wynston Wleh en Tristan schoenveters. De eerste in de basis en de tweede valt in als de eerste er geblesseerd af moet.

Bij Apollo starten we met in de goal Youri. Van achter Jaimy, Peter Justin en Timo en verder het veld in, Robin, Jelle, Masciano(verslag Nieuwland), Collin, Jermaine en Marcus. Op de bank vinden we Mitchel, Pascal, Ruben en Ramon. Moreno zit er ook maar is eigenlijk geblesseerd.

Het is zover. De competitie gaat weer van start en na een moeilijke bekerloting en meerdere tegenvallers in de voorbereiding is het nu toch echt tijd om te laten zien hoe de mannen van Apollo het seizoen willen beginnen. Om de competitie af te trappen hebben we meteen een sterke tegenstander op het programma staan. Het uit Middelburg gekomen MZVC, het team zal moeten laten zien dat we in staat zijn het verlies van vorige week achter ons te laten en vandaag weer een goeie pot voetbal te laten zien.

Het is zaterdag 12 september, tijd voor de laatste bekerwedstrijd. Derdeklasser Lewedorp komt naar de Zuudoek.

Een wedstrijd om des keizers baard, want beide ploegen zijn na 2 wedstrijden puntloos en kunnen niet meer doorbekeren.

Desalniettemin zullen beide ploegen toch graag willen winnen.

De lucht is blauw, het veld is groen, wat zou MOC 17 op s’-Gravenpolder komen doen? Een vrij onbekende ploeg voor Apollo, maar dat er kwaliteit in de ploeg zat was wel duidelijk. Na het ingecalculeerde verlies tegen RCS was tegen MOC echter de hoop dat de kans op een resultaat wel wat groter zou zijn. 

En dat bleek. Met de opdracht om de eerste 5 minuten gas te geven om te voorkomen dat er slap begonnen wordt gaan we het veld in. Ook hier slaagde we in en ik denk dat we als ploeg gelijk door hadden dat deze ploeg toch een stuk minder sterk is dan RCS. Apollo start dus goed met direct een aantal kansen. Echter is het toch MOC wat op voorsprong komt. De ploeg is niet in goede vorm vandaag maar dat er goed gevoetbald kan worden is wel duidelijk. In de eerste helft blijft het spelbeeld hetzelfde. MOC probeert vroeg druk te zetten maar slaagt hier niet altijd in. Soms kan Apollo er goed onderuit voetballen en creëert dan kansen waarbij het in de laatste fase aan wat scherpte ontbreekt. 

Aanvullende gegevens