Voetbal verslag12-9-2020Yerseke JO8 - Apollo JO-8

Vandaag de tweede wedstrijd van het seizoen. Uit naar Yerseke. Vandaag zouden wij met het volledige team aanwezig zijn. Maar helaas, Serviniyo moest op het laatste ogenblik thuis blijven omdat hij ziek was.  

 

Wij gaan dus naar Yerseke met Abel, Lukas, Marlan, Niki ,Olav, Timo en Quinn. Deze keer begint Timo op goal. Ook nu weer beginnen wij goed aan de wedstrijd en zetten Yerseke onder druk. Alleen komen we na een paar minuten net als vorige week vrij snel op achterstand. Een schot van Yerseke op recht was best hard en vloog zo de goal in. En vervolgens nog een aantal doelpunten tegen. Dat ging allemaal vrij snel. Wij lieten ons niet kennen en Olav scoorde voor ons, door hard van dichtbij de bal er in te schieten. Even later scoorde Quinn. Quinn kreeg het op z’n heupen op rechtsen bleef maar dribbelen en doorzetten totdat hij bij de goal van Yerseke kwam en scoorde. Yerseke scoorde nog veel tegen en wij hadden pech. Marlan botste namelijk hartstikke hard met zijn hoofd tegen het hoofd van een speler van Yerseke. Dat doet echt veel zeer. Marlan moest er even uit om bij te komen. 

Wij doen onze best, alleen vergeten wij nog vrij vaak wat we op de training geleerd hebben. Namelijk breed houden en vrij lopen. Wij lopen heel vaak nog met z’n allen op een kluitje. Hier gaan we maar eens verder op trainen.

Na de rust gaat Marlan, die weer een beetje is opgeknapt, op goal staan. Gaat Olav laatste man staan en staan Timo en Quinn wat meer naar voren en proberen Nikki, Lukas en Abel de ballen op het middenveld tegen te houden. Wij doen allemaal ons best,alleen Yerseke heeft een paar spelers die best snel zijn en van afstand goed kunnen schieten. Wij scoren dankzij Olav nog een één keer tegen en kreeg Timo nog twee hele goede kansen door twee keer op de keeper af te lopen maar weet helaas niet te scoren. 

Wij gaan penalty’s nemen. Marlan staat op goal en houdt één bal tegen en duikt heel goed naar een penalty van Yerseke die op de paal beland. Olav, Timo, Marlan scoren en ook Lukas scoort. Door de benen van de keeper. Zijn eerste echte officiële penalty gescoord. Gefeliciteerd Lukas! 

Abel zijn schot kwam nog wat kracht te kort en werd tegen gehouden. Nikki schoot meer over de bal dan er tegen. Maar Nikki is een echte speler van Apollo, die geven namelijk nooit op. Nikki wilde het later nog een keer proberen en wat doet ze? Ze knalt hard tegen de bal en die gaat hard naast. Jammer, Nikki. Maar zie je nou dat je het wel kan!

De penalty’s blijven steken op een gelijkspel. Yerseke had veel meer spelers dan wij en konden dus meer penalty’s nemen en uiteindelijk scoorden ze er dus ook meer. Maar als je naar de eerste zes penalty’s keek is het uiteindelijk toch een gelijkspel geworden.Goed jullie best gedaan Apollo!

Aanvullende gegevens