Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, tegen Yerseke moeten wij. Deze keer deed Mees voor het eerste keer mee in een echte wedstrijd. Mees traint altijd met ons en kon nu voor het eerst zijn voetbalkunsten laten zien.Omkleden in kleedkamer 3 was niet mogelijk omdat er een flinke lekkage was van het dak en door al die regen leek het wel een zwembad in plaats van een voetbalkleedkamer. Wij hebben ons toen maar omgekleed in de kantine. Wat helemaal niet erg was.

Na een goede werming up waren wij klaar voor de wedstrijd. En Yerseke ook want zij begonnen gelijk heel erg goed aan de wedstrijd. Zij zetten ons gelijk onder druk en Yerseke scoorde als eerste de 0-1. Het ging daarna heel gelijk op, de ene aanval van Yerseke werd opgevolgd door een aanval van ons. Uit één van onze aanvallen kwam een corner en die werd genomen door Stijn en Joud scoorde daardoor de 1-1. Daarna speelde wij een aantal minuten ontzettend sterk en scoorden Stijn de 2-1 en Joud de 3-1. Maar Yerseke gaf niet op en ze werden sterker en sterker en dat resulteerde in de 3-2. Uit een tegenaanval van ons scoorde Joud de 4-2 en toen volgde nog een hele sterke periode van Yerseke. Yerseke scoorde maar liefst drie keer achter elkaar; 4-5 voor Yerseke. Tsjonge, jonge….. wat een spannende wedstrijd. De ouders langs de kant begonnen ons steeds luider toe te juichen, want ook zij merkten de spanning. De ruststand bleef steken op 4-5 voor Yerseke.

In de rust hebben wij wat gegeten en gedronken en daarna stapten wij weer goed gemutst het veld op, wij wisten dat dit een spannende wedstrijd was die wij konden winnen. Alleen dan moesten wij wel onze best blijven doen. En dat hebben wij gedaan. Marlan die een aantal keren goed de bal naar voren schoot. Jill en Quinn niet bang zijn en heel vaak de duels aan gingen waardoor Yerseke er niet door heen kon komen. Mees die in zijn eerste wedstrijd goed mee deed en zelfs een aantal keren een dribbel laat zien. Serviniyo die altijd met eenlach op zijn gezicht de ballen naar voren schiet. Sem die onverschrokken als laatste man de ballen tegen houdt. Joud en Stijn blijven scoren. Joud scoort namelijk de 5-5 en Stijn vervolgens de 6-5. Yerseke komt op 6-6 en op 6-7. Joudmaakt vervolgens gelijk 7-7. Wat een spanning! De ouders langs de kant houden het niet meer. Beginnen steeds harder te schreeuwen iedereen voelt dat het spanend is en blijft. Oh…..wat zijn we toch aan elkaar gewaagd. Zou er nog een winnaar komen?

Het spel golft op een neer en Yerseke krijgt kansen maar weet die niet te benutten. Wij blijven goed spelen en wij komen op 8-7 door een goal van Joud. Vervolgens scoort Stijn de 9-7 en Joud de 10-7. Yerseke scoort nog een keer tegen en komt op 10-8. En dat was ook de eindstand. Wat een spannende wedstrijd zeg. Doordat wij niet opgaven trokken wij aan het langste eind!

Aanvullende gegevens