Op deze prachtige dag staan de boys van RCS op het programma voor onze JO12-1.

Met invallers Ronnie als scheids en Pientje als vertrouwde coach, is het team na een fanatieke warming-up  helemaal klaar voor deze wedstrijd. De coach is duidelijk en stuurt de jongens en meiden direct volle kracht vooruit! Gelijk de toon zetten is de boodschap en hier geeft de JO12-1 mooi antwoord op! Het is een pittige start want ook RCS vliegt met up tempo het veld over. 

Luka rent door het midden naar voren en krijgt de bal perfect op zijn voet , plaatst hem netjes voor Jens die de 1-0 scoort. De kop is eraf, Apollo leidt! Maar de mannen van RCS vechten terug en de bal komt gevaarlijk dichtbij het doel van Hugo.  Quinty  blokt een bal, Demien vecht voor balbezit, Joy schiet een bal weg… nog één , maar nadat Hugo een bal weg bokst komt hij in de rebound toch in het net. Het is 1-1. 

 

De match gaat gelijk op als Jens opeens naar voren schiet en een prachtige 2-1 maakt! Daan heeft kort daaropvolgend ook een geweldige  actie waarbij Mare op een haar na mist.. Apollo heeft vleugels. 

Luka wordt gewisseld voor Mads die zigzaggend voor de goal komt en binnen een minuut de 3-1 maakt! De boys en girls zijn wakker en houden het tempo hoog. Jens geeft een strakke voorzet op Mare die de 4-1 maakt…  RSC heeft het moeilijk maar geeft niet op, ze komen herhaaldelijk vlakbij maar Joy en Quinty ruimen de  ballen keurig  op. Een gevaarlijke bal vliegt richting Hugo waar Mads zijn voet net op tijd is.. rakelings langs het net.  Let op je mannetje!! Roept Pien vanaf de kant. Het blijft een spannende wedstrijd waar de toeschouwers getrakteerd worden op veel prachtige acties.

Er volgt een time-out waarbij het team aanwijzingen krijgt om deze vibe vast te houden, en dat lukt want kort na het hervatten van het spel scoort Jens een fantastisch doelpunt   5-1!

RCS blijft terug bikkelen en vooral hun keeper laat een staaltje kunsten zien, hij bokst, schiet, vangt.. Heel knap! Maar Jens heeft een magische dag want scoort ook de 6 en 7-1! In een flits is hij weg en eenmaal de bal op zijn voet is hij niet meer te stoppen.  Daan schiet  in de laatste seconde voor rust de 8-1 netjes binnen na een prachtige balletje van Luka, de man van de voorzetten!

Kort na de rust tikt Jens de 9e goal binnen maar lijkt Apollo ook even een beetje terug te zakken waar de jongens van RCS gretig gebruik van maken. Ze passeren de verdediging en Hugo vliegt met een boog net te laat richting de bal. De 9-2 is gemaakt.  Via Mads bereikt de bal Demien die hem naar Jens schiet die vanuit een draai snoeihard in de bovenhoek weet te scoren, wederom een fantastisch doelpunt van onze goaltjesdief. 10-2.

In het laatste kwartier schieten Joy en Quinty nog wat gevaarlijke ballen weg , Hugo raakt verblindt door het zonnetje en een prima bal van één van de boys van RCS laat de stand op 10-3 komen.  Weer laat de keeper van RCS zien wat hij kan, bijna onmogelijke reddingen en een niet te voorkomen 11-3 door Daan. Met strijden en bikkelen weet Mare de 12-3 te maken en sluit Jens als man of the match, de wedstrijd met 13-3 af. 

Well done jongens en meiden! Een prachtige eindstand voor deze eerste wedstrijd in de competitie. 

Aanvullende gegevens