In tegenstelling tot voorgaande weken staan onze boys (en wij als toeschouwers..) in de regen ipv in een lekker zonnetje hier in Koudekerke.

Maar niet getreurd,  iedereen heeft zin in deze wedstrijd tegen VCK! 

De coaches Marije en Lisette geven de laatste aanwijzingen en een  peptalk voor de jongens van de JO-10 en de wedstrijd gaat van start. 

Al heel snel scoort Mauro de 0-1 na een geplaatste voorzet van Sepp, dat is een lekker begin! VCK heeft een paar grote stoere meiden in het team die hard bikkelen voor balbezit, gelukkig staat Kiyano zijn mannetje en weet hij samen met Aaron al vroeg in de wedstrijd de ballen netjes weg te spelen. Als Mauro de bal dan weer goed op zijn voet krijgt, scoort hij de  0-2 en kort daarna vliegt de 0-3 binnen door Iwan! Wauw, Apollo laat weer zien wat ze kunnen. 

 

Het zonnetje begint zowaar te schijnen en het sfeertje is prima als er opeens een eerste en kort daarna een tweede tegendoelpunt wordt gemaakt door de kanjers van VCK. Hier hadden de mannen hun focus even niet goed! Na wat aanwijzingen van Lisette mag Sten het veld in om de verdediging extra te ondersteunen.  Hij schiet de bal hard naar voren, Sepp geeft een prachtige voorzet en Iwan scoort de 2-4! De coaches roepen  vanaf de kant; “spelen jongens, tik-tik-tik, samenwerken”  Dat is de boodschap is en dát kunnen onze knullen wel! 

Wat een prachtige samenwerking laten ze zien, coaches stralen van trots en de ouders aan de kant uiteraard ook, inclusief uw razende reporter… Het is bijna niet bij te houden want in vliegende vaart knallen de goals om onze oren.  

Kiyano schopt prachtig naar Iwan, Iwan lijkt vleugels te hebben en vliegt over het veld, Sepp geeft magische voorzetten, Mauro ligt op een gegeven zelf ook nog in de goal, zo fanatiek. Sten mag op verzoek naar voren en loopt te shinen als ook hij een paar doelpunten weet te maken. Met aanmoediging van de coaches laat Aaron zien wat hij kan en speelt hij perfect samen met  Sam die overal tussendoor spurt. Het is een spektakel. 

Maar zeker ook een applausje waard voor VCK die hun hoofdjes niet laten hangen en terugvechten. That’s the spirit! 

Met 2-10 is het rust.  10 doelpunten in één helft, dat kunnen we nog een keer laat Apollo zien .. 

Het wordt nog een paar keer spannend voor de goal van Wout maar onze keeper is goed wakker, hij duikt alsof het in een zwembad is en vangt een paar harde ballen op. Sten tikt nog een gevaarlijke bal van de lijn waarna de boys elkaar een high five geven. Het team is super op elkaar ingespeeld, knap werk mannen!   Het lukt VCK niet om te scoren en na een enerverende 2e helft met een strak tempo is de eindstand 2-20. Die JO-10 die staat er wel! 

Miriam 

Aanvullende gegevens